2020. április 19., vasárnap

Virágzó quessadilla

A kedvességnek nincs neve, de barátságos arca, szolgáló keze, és megértő szíve van. A kedvesség nem akar kitűnni, de segít, hogy elfogadottnak érezd magad akkor is, ha idegen vagy, és fontosnak, akkor is, ha névtelen vagy.
A kedvesség vendégszerető, mások igényeit előbbre tartó. A kedvesség nem vár jutalmat és nem áll sorban kitüntetésért.

Hozzávalók:
- 3 bögre sült, tépett vagy darabolt csirkemellfilé
- 1 bögre valamilyen piros, húsos paprika
- 1 bögre apróra vágott hagyma
- kevesebb, mint egy bögre jalapeno (csilipaprika konzerv) Ebből mindenki belátása szerint adagoljon, mert nagyon erős
-  1 bögre taco szósz (én kedvelem a kész olaszos Barilla Napoletana szószt)
- 10 db kis formájú tortilla lap
- 35 dkg vörös cheddar sajt (a sajtoknál a mennyiségtől pluszban, mínuszban el lehet térni)
- 35 dkg valamilyen más sajt pl. Trappista

Elkészítése:
A csirkemell filét olívaolajjak kikent serpenyőben hirtelen megsütöm. A végén sózom, borsózom.
A piros paprikát és a hagymát felkockázom. A sajtokat nagy lyukú reszelőn lereszelem.
A húst darabolom vagy tépkedem.  Hozzáadom a taco szószt (vagy Barilla Napoletanat) , az összevágott jalapenot és az egészet összekeverem egy mélyebb tálban.
A tortilla lapokat középen félbevágom. Megszórom bőven reszelt sajttal, ráhalmozok a húsos masszából, majd tölcsér alakúra feltekerem. Egy nagy kerek jénai tál közepére egy kisebb jénai tálkát helyezek, majd körberakom a megtöltött tölcsérkékkel. Megszórom a maradék reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 180- 190 fokon 15- 20 percig sütöm.
Amíg sül. elkészítem a Salsa szószt.

Hozzávalók a Salsa szószhoz:
- 2 db paradicsom
- 2 dl sűrű paradicsom szósz
- 1/2 fej apróra vágott hagyma
- 2- 3 gerezd préselt fokhagyma
- só
- citrom vagy lime lé
- kevés csili paprika
- egy csipetnyi cukor vagy kevés ketchup

A hozzávalókat összekeverem, majd amikor kisültek a kis quessadilláim, kiveszem a közepéről a kis tálkát, és a helyébe a Salsa szósszal töltött tálkát helyezem.
Ezt mártogatósként kínálom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése