2013. június 16., vasárnap

Joghurtos padlizsán

Nagyon szeretem a padlizsánt mindenféle formában. Mindenféle recepttel próbálkozok, hogy ne váljon unalmassá.
E csodálatos növény Indiából származik, de törökparadicsomnak is nevezik. Ebből következik, hogy a török uralom idején érkezett Magyarországra. Kevés az energiatartalma, ugyanakkor magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma.
Az arabok a szerelem almájaként tartják számon, mivel egy történet alapján vágykeltő hatást tulajdonítanak neki.
Nos, a németes tojásgyümölcs hatásos máj és epefunkció javítására, a koleszterinszint csökkentésére, vérképzésre, vízhajtásra, az emésztés elősegítésére és még sok minden másra.
De ha nem is így lenne, én akkor is szeretném pusztán csak az íze miatt.
Íme egy törökös recept e nemes növényből. Naan kenyérrel vagy pitával ajánlom.
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 1 nagy doboz joghurt
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kevés petrezselyem
- só, bors
- kevés olíva olaj
- fél citrom leve

Elkészítése:
A padlizsánokat alaposan megmosom, majd kockára vágom. Meglocsolom egy kis citromlével, sózom, borsózom és egy kis olíva olajon megsütöm.Nem kell sok olaj hozzá, mert szívja magába rendesen.
Közben a fokhagymákat belepréselem a joghurtba. Amikor elkészül a padlizsán, nyakon öntöm a fokhagymás joghurttal és megszórom egy kis apróra vágott zöldpetrezselyemmel(nem fontos).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése