2011. szeptember 17., szombat

Leveles- vajas kisbabák

Hálás vagyok Istennek, mert megajándékozott bennünket első unokánkkal szeptember 7- én. Csodálatos kisbaba! Gyönyörű kisimult arcocskával hozta világra az anyukája. Szépek és egészségesek mindketten.
Meg kellett valamivel vendégelnem a kolléganőimet örömömben. Különben is, végig szurkoltak a kis fiatal úr jövetele miatt.
Alkalomhoz illő harapnivalót találtam ki nekik.
Hozzávalók:
- 2 csomag Sparos leveles- vajas tészta
- 2 nagy csomag Sága füstli sajtos
- tojássárgája a kenéshez
- borsószemek a baba szemének

Elkészítése:
Szeretek Sparos leveles tésztát használni, mert az kellő vastagságúra ki is van nyújtva. Kb 1 cm széles csíkokat vágok belőle és a háromba vágott virsliket bebugyolálom vele. Először egyik irányba spirálozom, majd másik irányból. Borsó szemeket négybe vágok, azok lesznek a szemei. Tojássárgájával megkenegetem és kb 15- 20 perc alatt készre sütöm közepes hőmérsékletű sütőben.
Kínáláskor lehet hozzáadni majonézes tormát vagy mustárt, de anélkül is nagyon finom.

2 megjegyzés:

  1. Jó egészséget kívánok a babának és a mamájának, a családnak sok boldogságot a kis jövevényhez!
    Nagyon édesek a vajsbabák! Szeretem én is ezt a fajta levelestésztát, mert olyan gyorsan össze lehet hozni vele valami finomságot!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm Barbi a jókívánságaidat!!! Továbbítom az újdonsült kis családnak.
    Valóban, nagyon megkönnyíti az ember munkáját ez a félkész tészta.
    Lehetséges, hogy külön címkefelhőt kellene létrehoznom a leveles- vajas tésztából készült finomságoknak? Mindenkinek jó szívvel ajánlom, ha valami gyors finomságot szeretne alkotni.

    VálaszTörlés