2011. augusztus 2., kedd

Banános- csokiöntetes palacsinta

Ezer éve nyaggat Márk, hogy vegyünk ismét Nesquik csokiöntetet. Drágának tartom , sokkal olcsóbban tudok készíteni házilag és még csak azt sem mondanám, hogy kevésbé finom. Mindegy, néha engedek a szeszélyeinek, hadd érezze jól magát.
Palacsintát sütöttem, de nem desszertnek, hanem főfogásnak. Amikor megszimatolták Andrissal, azonnal rávetették magukat. Meg kellett tölteni banánnal és csokiöntettel lecsurgatni.
Úgy jártam, hogy amíg a fényképező gépben kicseréltem az elemeket, a csokiöntet gyönyörűen összefolyt a tetején. Sebaj, az íze a lényeg, viszont így nem lett valami szép a kép.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3- 4 db tojás
- 1/2 dl olaj
- 1 mokkáskanálnyi só
- 1 marék zabpehely
- 1 tk cukor
- 3 dl tej
- ásványvíz kb 1 l

Töltelékhez:
- banán
- Nesquik csokiöntet

Elkészítése:
A palacsintatésztát legalább fél órával a sütés előtt jól összekavarom, annyi ásványvízzel, hogy közepesen híg tésztát kapjak. Az olajat is belekavarom. A zabpehelytől egészségesebb lesz, no meg könnyebben sül. Az állaga is jobban tetszik nekem ily módon.
A palacsinta mindkét oldalát megsütöm. A banánt feldarabolom és megtöltöm vele a palacsintát. Nyomok egy kis csokiöntetet bele, feltekerem mint a töltött káposztát, majd ismét csokiöntet következik.
A kevésbé éhes gyerekek is imádni fogják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése