2011. június 20., hétfő

Tejszínhabos- joghurtos gyümölcsös finomség

Üdítő desszert. Kevesebb zselatinnal krémesebb, több zselatinnal pedig kocsonyásabb finomságot kapunk.
Az enyém a kettő között van.
Hozzávalók:
- 2 csomag habtejszín
- 1, 5 nagy doboz joghurt
- 1 nagy doboznyi gyümölcssaláta leszűrve vagy idény gyümölcs
- 5-6 ek porcukor (ízlés szerint, lehet akár több is)
-2 csomag  vaníliás cukor
- zselatin fix ( írja a csomagoláson, hogy mennyi habtejszínhez, mennyi zselatin szükséges)

Elkészítése:
Felverem félig a habtejszínt a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadom a zselatin fixet előírás szerint és tovább verem keményedésig.
A joghurtba is belekeverem a zselatin fixet. Egy mélyebb tálkában összekeverem a tejszínhabot a joghurttal és a gyümölcsökkel. Kibélelek egy őzgerinc formát fóliával és beleöntöm az így elkészített masszát. Betakarom fóliával és néhány órára beteszem a hűtőbe.
Ha megdermedt, mert nem krémesre készítettem, akkor szépen kiborítom egy tálcára és gyönyörűen lehet szeletelni. Ha krémesebb az állaga, akkor kiskanállal esszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése