2011. április 27., szerda

Bárányleves

Fél bárányt vettünk Húsvétra, de csak a combját szoktam kisütni. A többi részéből levest készítettem.
Gyermekkoromban a bárányleves mindig sóskaleves volt. Abban kis húsdarabkák is voltak meg kockára vágott főtt tojás. Tejfölösen tálaltuk. Egyik kedvenc levesem volt. Finom krémesen savanykás.
Mostanában nem csinálok, mert sok oxálsavat tartalmaz, ami vesekövet okoz.
Hozzávalók:
- húsos báránycsont
- sárgarépa
- petrezselyemgyökér
- zeller
- tárkony
- majoránna
- 1 db vöröshagyma
- Bors magic
- tejföl
- só, bors, vegeta
- gnochetti
- olaj

Elkészítése:
A hagymát apróra vágom és megdinsztelem. Hozzáadom a karikára vágott sárgarépát, petrezselymet és zellert. Fedő alatt sózva együtt is párolom egy kicsit. Felöntöm vízzel, beleteszem a húsos csontot, vegetázom egy kicsit és puhára főzöm. A vége előtt 15 perccel fűszerezem és belefőzöm a gnochettit.
A BORS MAGICTÓl kellemesen savanykás íze lesz a levesnek. Tejföllel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése