2011. március 7., hétfő

Naan kenyér

Töltelékkel vagy anélkül, mártogatóssal vagy bárányhússal egyaránt kiváló ropogós finom indiai kenyér.
A rengeteg recept közül, amit találtam, most ezt az egyszerű és nagyszerű változatát próbálom ki.
Fogyókúrázóknak nem ajánlom, mert nehéz "nem"-et parancsolni magunknak, ha egyszer megkóstoljuk.
Hozzávalók:- 5 dl liszt (2 bögre)
- 2 dl langyos víz
- 1 tk szárított élesztő
- 1 tk sütőpor
- 1 tk méz
- 2 ek olaj
- 2,5 ek joghurt
- 1 tk só

- 6- 7 dkg vaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só


Elkészítése:
Az egészet összegyúrom, nem túl sokáig. 45 percig kelesztem langyos helyen majd 6 kis cipóra osztom a tésztát kicsit olajos kézzel, enyhén lisztezett vágódeszkán. Kinyújtom 1/2- 1 cm vastagságúra. A sütőt közben melegítem a tepsivel együtt. A forró tepsire rárakok három korongot és visszatolom a sütőbe. 3- 4 percig sütöm az egyik felét és kb ugyanannyi ideig a másik felét is. Szépen felhólyagosodik és barnás foltok jelennek meg rajta.
Fokhagymás vajjal meglocsolom még melegen, sózom egy picit és hát ember legyen a talpán, aki határt tud szabni az étvágyának.
A fokhagymás vajat úgy készítem, hogy a vajat felolvasztom egy kis serpenyőben, hozzáadom a zúzott fokhagymát és megsózom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése