2011. március 10., csütörtök

Banánkenyér

De szerette Szabolcs annak idején a banánkenyeret. Először Németországban ettünk Tündééknél.
Kicsit módosítottam a recepten saját ízlésem szerint. Nagyon fincsi lett.
Hozzávalók:
- 2 db érett banán
- 20 dkg liszt
- 4 púpos evőkanál méz
- 1,5 mokkáskanál fahéj
- 1 ek sütőpor
- 13 dkg vaj
- 2 egész tojás
- fél citrom leve
- 13 dkg pirított dió
- 10 dkg keserű csoki
- pici só
- fél üvegcsényi rum aroma
- 10 dkg mazsola

Elkészítése:
A banánt meghámozom és villával összetöröm. Hozzákeverem a lisztet, a mézet, a sütőport, a fahéjat, az olvasztott vajat, a tojásokat, a citrom levét, a darabokra tördelt csokit, a mazsolát, a sót és a rum aromát majd a darabosra vágott pirított diót. A keverést nem viszem túlzásba, csak annyira, hogy a hozzávalók egyenletesen összeálljanak.
Vajazott őzgerinc formába illetve egy kis jénai tálkába sütöm kb 40- 45 perc alatt készre, előmelegített sütőben. Nekem gáz sütőm van. Nem árt rápillantani gyakrabban, hogy meg ne égjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése