2011. január 5., szerda

Kenyér

Még mindig zacskós kenyér még több zabpehellyel. A karéja az, ami engem leginkább levesz a lábamról.

 Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg zabpehely
- 3 dl langyos víz
- 3 ek olívaolaj
- 2 kismérő só
- 1,5 kismérő cukor
- 1,5 csomag szárított élesztő
- 2 ek áztatott lenmag (estétől reggelig)
- 2 db főtt krumpli

Elkészítése:
A kenyérsütőgépbe beletöltöm először a vizet, az olajat majd a lisztet, zabpelyhet, reszelt főtt krumplit és a többi hozzávalót. Géppel dagasztom. Ha leáll a dagasztás, kikapcsolom a gépet és hagyom egy óra hosszat, hogy megkeljen. Ekkor kiveszem a gépből, kicsit átgyúrom, bevagdosom a tetejét és sütőzacskóba helyezem, mindezt pedig egy kerek tűzálló edénybe.A sütőzacskó alját behajtom a kenyér alá úgy, hogy egy kis helyet hagyok a további keléshez. A zacskó tetejére 3- 4 kis lyukat szúrok a felesleges gőz eltávolítása miatt. Kelesztem még néhány percig aztán kb egy óra alatt készre sütöm. Az elején 300 fokon majd leveszem 250 illetve 200 fokra a sütő hőmérsékletét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése