2011. január 5., szerda

Babapiskótás mézes

Bonyolultnak tűnik, de nem az. Viszonylag gyorsan elkészíthető és Andrisnak egyik kedvence, ami nem egy utolsó szempont. Amíg nekünk a kávékrémmel töltött aszaltszilva volt a menő, ő rájárt a babapiskótás mézesre. Márknak meg a tehéntúrós malackák ízlettek.
Érdekes egy család vagyunk, ahányan vagyunk annyifélét szeretünk. De hát ez már csak ilyen.
Hozzávalók:
- 2 db mézes lap (én Kolozsvárról hoztam Simonatól)
Krémhez:
- 5 dl tej
- 5 ek liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- rum aroma
- 1 csomag vanília
Piskótákhoz:
- 20 dkg babapiskóta(jó minőségű)
- kb 2, 5 dl tej
- 2 tk kakaó
- 1 ek instant kávéval
Mázhoz:
- 3 ek kakaó
- 4 dkg vaj


Elkészítése:
A tejből, lisztből cukorból krémet főzök. A végén hozzáadom a vajat is. Nincs türelmem mindig külön kikavarni. Beleolvasztom és kész. Vaníliát és rum aromát adok hozzá.
Ha kihűlt, megkenem az egyik mézes lapot majd a krémet a kakaós, kávés tejbe megáztatott piskótával befedem. Szorosan egymás mellé rakom őket szép sorban. Erre jön a krém másik fele. Mézes lappal befedem és csokimázzal bevonom a tetejét. A csokimázt úgy készítem, hogy 4 dkg vajat megolvasztok és belekavarok 3 ek kakaót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése