2010. december 26., vasárnap

Szárnyaskocsonya zöldségekkel

Mondhatnám azt is, hogy aszpikos zöldségek......
Hozzávalók:
- 1 kg csirke (főleg bőrös csontos részek)
- zöldségek ízlés szerint
- fokhagyma
- zselatin
- só, szemes bors, pirospaprika

Elkészítése:
A húst a zöldségekkel nagyon kevés sóval, néhány szem borssal és sok fokhagymával felteszem főni. Lassú tűzön kb 2 és 1/2- 3 órán keresztül főzöm.
A végén beleteszek még egy kis zacskó zselatint, hogy tuti megdermedjen.
Egy mély tányér aljába szedem a zöldségeket majd rászűröm a kocsonyát.
Ízesített, fűszerezett zöldségeket használtam, ezért az apró szemcsék a tetején.
Néhány órára hideg helyre teszem dermedni. Tálalás előtt meleg vízbe mártom a tányért és szépen kiborítom egy másikra.
Fincsi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése