2010. december 22., szerda

Kocsonya

Sajnos nem lettek szépek a képek. Sebaj, jövőre lecserélem. Bubinak készítettem disznóságból. Magamnak szárnyasból, de az még úgyse sikerült. Mármint a kép.
Nagyon szeretem a kocsonyát. Nem értem, hogy a mai fiatalság miért áll háborúban ezzel a fantasztikus eledellel?
Hozzávalók:
- 2 db köröm
- 1 db fül
- 40 dkg sovány hús
- 3 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- só, bors, pirospaprika
- 6 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A körmöt és a fület nagyon alaposan megmosom több vízben, lekapirgálom majd felteszem főni. 2- 3 perc után leöntöm róla az első vizet és újat töltök rá. Beleteszem a sárgarépát, petrezselyem gyökeret, sok fokhagymát, néhány szem borsót, nagyon kevés sót meg a sovány húst. Hideg vízben teszem fel főni. Nem töltök túl sok vizet rá, csak annyit, hogy ellepje. Kb 3 óra hosszat főzöm nagyon lassú tűzön. A vége fele dobok bele még 2- 3 gerezd fokhagymát. Ha kész, nyakon öntöm egy kevés hideg vízzel, hogy ülepedjen le. Kicsontozom a húsokat. Ilyenkor már nagyon könnyen megy. Beleteszem a tányérokba majd rászűröm a levet. Hideg helyen megdermesztem. Lila hagymával és almaecetes vízzel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése