2010. november 20., szombat

Zabpelyhes- almás palacsinta

Régen idegenkedtem a zabpehelytől. Azt hittem semmi jót nem lehet kihozni belőle. A műzliszelet jutott eszembe róla és azt nem igazán kedvelem. Mára már más a helyzet. Szinte mindenbe szórok egy kis zabpelyhet, amibe csak lehet, és a hatás fantasztikus!!!

Hozzávalók:
- 2-3 alma
- 3 db tojás
- 1 doboz natúr vagy banános joghurt
- méz
- esetleg kevés cukor
- fahéj
- sütőpor
- kevés olaj
- zabpehely kb 10 dkg
- liszt
- zabkorpa

Elkészítése:
Az almát megmosom, meghámozom és lereszelem. Hozzáadom a tojásokat, a mézet ízlés szerinti mennyiségben, az 1- 2 mokkáskanál fahéjat, a joghurtot, kevés olajat és annyi zabkorpát, illetve finomlisztet, hogy elég vastag masszát kapjak.
Olajozott serpenyőbe evőkanálnyi mennyiséget helyezek és kicsit megnyomkodom, hogy kb 1,5 cm vastagságúak legyenek a  korongok. Mindkét oldalukon megsütöm őket.
A masszába virágmézet tettem. A manuka mézbe csak a torokfájásom miatt mártogattam a kis palacsintáimat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése