2010. november 20., szombat

Pesztós- ajváros puliszka

Állandóan kísérletezek. Gondoltam, kipróbálom ajvárral és pesztóval a puliszkát. És hát nem hiszitek el, ezt nem lehet elrontani!! Nagyon különleges ízhatást varázsoltam. Alig várom, hogy megismételhessem.
Hozzávalók:
- kukoricadara
- só- víz
- olívás pesztó
- ajvár
- kecskesajt
- olíva bogyó

Elkészítése:
A kukoricadarából és a sós vízből tejbegríz állagú kását főzök. Én úgy csinálom, hogy amikor már majdnem forr a víz, beleteszem a sót és állandó kavarás mellett beleszórom a kukoricadarát. Kavargatom még egy ideig, majd a lángot leveszem takarékra , a puliszkát befedem és hagyom, hogy a saját gőzében szépen megpuhuljon.
Ha kicsit kihűl, akkor könnyebben tudom formázni. Rétegenként megkenem pesztóval és ajvárral. Figyelem! A lapokat nem kell kinyújtani, hanem egyik megkent rétegre helyezek valamennyi puliszkát, amit egy nedves evőkanál hátsó felével lenyomkodok. Aztán ismét megkenem majd jöhet az újabb réteg.
A tetejére egy kis kocka kecskesajtot helyezek egy szem olívával.
Mennyei..............

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése