2010. november 3., szerda

Sárgaborsó krémleves

Igazi téli, meleg étel és nagyon egészséges. Amellett, hogy roppant egyszerű az elkészítése, tele van mindenféle szuper dolgokkal, ami nélkülözhetetlen az ember számára.
Én úgy gondolom, hogy magas fehérje és szénhidrát tartalma miatt elsősorban sportolóknak ajánlott, de bátran ehetik azok is, akik nehéz fizikai munkát végeznek. A magas koleszterin szintet csökkenti. Ásványi anyag tartalma számottevő. 
Ideális testet- lelket melengető simogató hatása bárki számára egy hideg téli séta után.
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgaborsó
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- vegeta
- habtejszín vagy tejföl
- olíva olaj

Elkészítése:
A sárgaborsót egy szűrőben jól megmosom és felöntöm hideg vízzel. Egy éjszakán át hagyom ázni. Másnap ugyanabban a vízben felteszem főni 1 db babérlevéllel. A hagymát apróra vágom és megdinsztelem egy kis olajon. A végén hozzáadom a zúzott fokhagymát és éppen csak belekeverem a forró hagymás olajba, hogy meg ne égjen, mert keserű lesz. Vegetával sózom és ízesítem. Nem szoktam lefedni az edényt, mert könnyen kifut. Lassú tűzön főzöm. Ha megpuhultak a szemek, habtejszínnel vagy tejföllel összeturmixolom. Pirítós magvas kenyérrel tálalom. Mennyei :-)
-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése