2010. október 3., vasárnap

Minestrone 2

Valójában zöldségleves olasz módra. Bátran lehet variálni ízléstől és hozzávalóktól függően. Valódi vitaminbomba. Íme egy másmilyen recept, mint az előző:
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 5-6 szár zeller    
- kelbimbó néhány darab
- fejtett bab
- 3 szál sárgarépa
- néhány db bébi répa
- 2 db krumpli
- 1 db cukkini
- zöldborsó
- zöldbab
- 1 kis konzerv paradicsompüré
- zsálya
- bazsalikom
- húsleveskocka
- balzsamecet
- olaj

Elkészítése:
Egy fej apróra vágott hagymát olajon megdinsztelek. Hozzáadom sorban a zöldségeket és a préselt fokhagymát is vigyázva, hogy meg ne égjen, mert keserűvé válikaz egész tőle. Felöntöm vízzel és puhára főzöm. Ha kész, beledobok néhány húsleves kockát és a fűszereket. Zsályából nagyon kevés kell bele erős aromája miatt. Bazsalikomból sem kell sok, hiszen a zellerszér és a fokhagyma adja meg a domináns ízét a levesnek.  
Balzsamecettel lehet még tuningolni és hát parmezán reszelékkel tálalni.                                                             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése