2010. szeptember 8., szerda

Vegyes leves zsenge babbal

Nem is tudom, milyen címet adjak ennek a finomságos levesnek, hiszen zsengebabból ezerfélét készítek. Nem tudok betelni vele annyira finom. Csak úgy símogatja a "lelkemet".
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett zsenge bab
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- picike zeller
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 5 db kisebb krumpli
- eperlevél tészta
- kolbász
- tárkony
- 3 db babérlevél
- vegeta
- ecet
- tejfől

Elkészítése:
A hagymát és fokhagymát kevés olajon megfonnyasztom. Felöntöm vízzel és hozzáadom a többi zöldséget. Beleteszek 3 db babérlevelet és készre főzöm. Só nélkül természetesen, hogy a bab tudjon megpuhulni. Ha már puha a bab, hozzáadok egy marék eperlevél tésztát, a karikára vágott kolbászt, a tárkonyt és azzal is főzöm néhány percig. A végén pici ecettel savanyítom, vegetával sózom és tejfőllel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése