2010. szeptember 8., szerda

Aranygaluska

Vegyes érzelmek kavarognak bennem. Egyrészt egyik kedvenc finomságom az aranygaluska, másrészt nem lenne szabad ilyenekkel táplálnom magunkat. Egy előadássorozaton veszek részt hétfő óta minden este, ami a gyógyító életmódról szól gyógyszerek és éhezés nélkül.
Dr. Milton Teske van itt Amerikából, aki bonyolult orvosi témákat fordít le egyszerű hétköznapi nyelvre.
A 2-es típusú cukorbetegségtől kezdve, a magas koleszterin betegségen keresztül a testsúlycsökkentésig a csontkopásig gyönyörűen elmeséli és illusztrálja, hogy mi is zajlik ilyenkor a szervezetben, mi okozza és hogyan lehet gyógyszerek nélkül pusztán étrenddel és mozgással gyógyítani.
Roppant érdekes dolgokat mesélt. A lényeg az, hogy kb. 3 hét alatt fantasztikus javulás állhat be minden esetben, amennyiben teljes mértékben növényi eredetű táplálékra tér át az ember. És ez azt jelenti, hogy nemcsak húst nem lehet enni, de állatii eredetű élelmiszereket sem. Az olajat is ajánlatos mellőzni, helyette olajos magvak jöhetnek szóba.
Cukor semmi. És sok sok mozgás, gyaloglás és egyéb sportok. Attól függően, hogy ki mennyit bír.
Erre én előjövök most az aranygaluskámmal, ami fehérlisztből, tejből, tojásból, cukorból készült.......és mardos a lelkiismeret.....
Kell ez egyáltalán nekünk????
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő+ még 1 tknyi
- 2 tojássárgája
- 3 dl tej
- 6 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- só
Hintéshez:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 8 dkg vaj
Vaníliamártáshoz:
- 1 l tej
- 4 tojássárgája
- 5 dkg cukor
- 1 kk liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dkg vaj


Elkészítése:
A hozzávalókat a 3 dl tejjel és az olvasztott vajjal jól kidolgozom fakanállal. Langyos helyen 1 óra kelesztés.Ha megkelt, deszkára borítom, kinyújtom és apró pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Vajazott tepsibe egy sor kiszaggatott tészta majd meghintem dióval, cukorral és meglocsolom olvasztott vajjal, majd még egy sor kiszaggatott tészta, dió, cukor, olvasztott vaj.  Kétszeresére kelesztem a tepsiben . Lassú tűznél sütöm.
A mártáshoz a tojássárgákat 1 dl tejjel, liszttel és cukorral elkeverem. A tejet a vaníliával felforralom és forrón a tojássárgákhoz öntöm. Tűzre teszem és folyamatos keverés mellett addig főzöm, amíg sűrűsödni kezd. Nem szabad forrnia, mert a tojássárgája összecsomósodik benne. Tűzről levéve belekavarom a vajat.
Ha nincs elég tojás otthon, 1 csomag vaníliás pudingport megfőzök 1 l tejben, 8 ek cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és egy kis vajat keverek bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése