2010. szeptember 16., csütörtök

Sült krinolin karfiollal és brokkolival

Ez a mindennapi előadássorozat teljesen elveszi az időmet a főzéstől. Ultra gyors ételeket találok ki, csakhogy mehessek. Nagyon jók!!!!
Andrisnak sütöttem krinolint vacsira és hogy egészéges is legyen, egy kis vegetás vízben főztem hozzá karfiolt és brokkolit. Az egészségügyi szakemberek, mint pl. Dr. Milton Tesk, aki egy egész hétig nyomta az egészséges életmóddal kapcsolatos tudnivalókat, hát igen nagy jelentőséget tulajdonítottak ennek a két zöldségfélének.
Hozzávalók:
- krinolin
- brokkoli
- karfiol
- vegeta
- olaj a sütéshez
- és egy éhes fiúgyermek

Elkészítése:
Hát az úgy kezdődik, hogy: " Öt percen belül el kell mennem. Dobjál össze gyorsan valamit légy szíves, mert nagyon éhes vagyok! " És akkor beindul a motor.
Az Aradon vásárolt krinolint szépen beírdalom és forró olajban megsütöm. Azért vettük Aradon, mert nagyon finomak és különlegesek az ottani felvágottak. Mindig veszünk néhány dolgot, amit aztán a mélyhűtőben tárolunk, amíg rájuk kerül a sor.
Mint már említettem igyekszem egy kis egészséges ételt is becsempészni az étrendünkbe kisebb- nagyobb sikerrel. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedem, jól megmosom és forró vegetás vízben megfőzöm. Nem főzöm teljesen puhára, hogy a vitaminokból maradjon is meg valami benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése