2010. szeptember 18., szombat

Rántott tőkehafilé nyári zöldségekkel és rizzsel

Kellemes ízkombináció a hal, a rizs meg a zöldségek párolva.
Olyan könnyű utána az ember. Nem fekszi meg a gyomrot, nem okoz kellemetlen teltség érzetet és naggyon fiiiinom! Minden nap megenném.
Hozzávalók:
- tőkehalfilé ízlés szerinti mennyiségben
- tojás
- zsemlemorzsa
- liszt
- halak fűszerkeverék
- olaj a sütéshez
- rizs
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 3-4 db paprika
- 2- 3 db paradicsom
- 1 db hagyma
- 1- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj

Elkészítése:
A halfiléket megszórom halak fűszerkeverékkel majd a szokásos panírozási módszerekkel( liszt, tojás, zsemlemorzsa ) forró olajban kisütöm.  Egy másik edénybe egy kis olívaolajat öntök, rögtön hozzáadok egy bögrényi rizst és két bögrényi vizet meg egy kis sót. Lefedem, de ügyelek arra, hogy csak addig menjen maximális lángon, amíg felfő. Utána leveszem takarékra és befedve hagyom, hogy szépen készüljön el a saját gőzében. Kavarni tilos, mert akkor odaragad.
Egy harmadik edényben elkészítem a zöldségeket. Egy kevés olívaolaj hozzáadásával előbb megdinsztelem a nagyobb kockára vágott hagymát, folyamatosan dobálom bele a szeletelt paprikát, a felkockázott padlizsánt, cukkinit, paradicsomot és préselt fokhagymát. Rövid ideig együtt párolom őket. Folyadék hozzáadása nem szükséges, mivel elég sok levet eresztenek a zöldségek. Fel lehet dobni egy kis bazsalikommal, vagy mediterrán fűszerkeverékkel, de csupán sóval is nagyon különleges köretet készíthetünk belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése