2010. augusztus 8., vasárnap

Zsenge bableves ( fejtett)

Ha alaposabban megnézitek a blogomat,találtok bableves receptet, azon belül zsenge bableves receptet is. Most leginkább Bubinak kedveztem, mert császsárszalonnával készítettemi.
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett zsenge bab
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 2 szál sárgarépa
- 3 babérlevél
- kevés olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 kk lestyán
- zöldpetrezselyem
- vegeta
- 2 ek liszt
- olaj
- pirospaprika
- orsótészta
- tejfől
- almaexet

Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágom és megdinsztelem kevés olajon. Hozzáadom a kockára vágott kolozsvári szalonnát, a karikára vágott sárgarépát és a végén a péppé zúzott fokhagymát. Felöntöm vízzel és amikor forr már, beleöntöm a babot is. A lestyánt is beleszórtam még az elején. A vége fele beleteszem az orsótésztát.
Külön edényben rántást készítek , amit paprikázok és felöntök vízzel.
Ha a tészta is megfőtt már, beleöntöm a rántást és vegetával sózom. Beleszórom a petrezselyem zöldjét és hagyom, hogy lobbanjon egyet.
Picike almaecettel savanyítom és tejfőllel tálalom.

1 megjegyzés:

  1. Én a lestyán helyett borsikafüvet (csombor) rakok bele, úgy is finom

    VálaszTörlés