2010. augusztus 13., péntek

Majonézes kukorica

Ha hidegtálas megoldás mellett döntök, akkor elmaradhatatlan a majonézes kukorica. Egyébként mindenki kedvence. Köszönet érte Kolumbusz Kristófnak, aki 1493- ban behozta az Óvilágba e csodálatos növényt. Tegnap este Arankáék voltak itt Németországból. Nagyon kellemes néhány órát töltöttünk el egymással. Jó volt velük lenni. Eszegettünk is . Nem teszek fel mindent a menüből, mert a zöme már fent van és nem ismétlek. Csupán ezt a két fajta salátát.
Hozzávalók:
- mirelit csemege kukorica vagy ha ygorsan kell elkészíteni, akkor konzerv
- majonéz
- tejföl
- hagyma

Elkészítése:
Szándékosan nem írok mennyiségeket, mert attól függ, hogy hány éhes szájat kell betömni vele. Én általában 1 kg kukoricából szoktam készíteni, de ha sürgős akkor csak kibontok 2- 3 konzervet, leszűröm a levét és már lehet is összeállítani.
Ha mirelitből készítem, akkor megfőzöm vegetás vízben, mert úgy sokkal finomabb. Leszűröm, reszelek bele egy kevés hagymát (kb egy negyedet) majd összekeverem majonéz és tejfől keverékéval. Túlsúlyban a tejfől szerepel Andris miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése