2010. augusztus 13., péntek

Krumplisaláta

A másik nélkülözhetetlen sali hidegtálak mellé. Az a jó benne, hogy az ember kedve szerint variálhatja. Így sohasem lehet megúnni.
Hozzávalók:
- krumpli
- hagyma
- tejfől
- majonéz
- pritaminpaprika
- olajbogyó

Elkészítése:
A salátának való krumplit héjában megfőzöm, meghámozom és kockára vágom. Csíkokra vágom ahagymát. Hozáadom továbbá a pritaminpaprikát, az olajbogyót és elkeverem a majonézzel és tejfőllel.
Ezt szoktam még gazdagítani csemegeuborkával és virsli vagy kolbászkarikákkal.
Azt is lehet, hogy főtt tojásdarabkákat is adok hozzá. Akkor viszont nagyon kellemes, ha egy pici mustárral is megbolondítom továbbá nyakon öntöm kb 1 dl langyos ecetes, cukros sós vízzel és jól elkavarom a krumplival. Krémes állagú lesz és nagyon finom!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése