2010. július 26., hétfő

Szülinapi torta Andrisnak

Ismételten egy olyan torta, aminek nincs neve, de minek is a név, hiszen nem az a fontos. Végülis minden benne van, ahhoz, hogy jó legyen.
Megállapítottam, hogy öregszenek a gyerekek nagyon :-) Nem győzöm gyártani a szülinapi tortákat. Nagy örömmel teszem, hiszen addig van értelme az életemnek, amíg süthetek drága fiaimnak.
Boldog szülinapot Andris!!!!!!! Emlékszel, micsoda kánikula volt 23 évvel ezelőtt azon a bizonyos július 11-én? Hiszen ott voltál te is!!!!!!!
Hozzávalók a piskótához:
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
Hozzávalók a piskóta krémjéhez:
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1 ek holland kakaópor
- 1 tk instant kávé ( még egyszer ledarálva )
- 2 ek porcukor
Hozzávalók a töltelékhez
- 1 csomag jó minőségű babapiskóta
- 3 csomag habtejszín
- 2 ek kakaó
- 1 ek instant kávé
- 3 ek porcukor
- 3 kis csomag habfixáló
- 1 nagy doboz mogyorókrémes roletti

Elkészítése:
A 8 tojásból, 8 ek cukorból és 8 ek lisztből piskótát sütök a hagyományos módon. Természetesen nagy tepsibe, mert a piskótának nem szabad vastagnak lennie. Ahogy kisült, azonnal még melegen fólia segítségével felteketrem és hagyom kihűlni.
A 20 dkg vajat kikavarom a 2 ek porcukorral, 1 ek kakaóval ás 1 tk instant kávéval. A mennyiséget lehet növelni vagy csökkenteni minden hozzávalóból ízlés szerint.
Ha kihűlt a piskóta, rákenem a vajas krémet, szorosan visszatekerem, becsavarom ismét a fóliába és a hűtőbe teszem.
A három csomag habtejszínt, ami a kiszerelés súlyától függően 7, 5 dl-től 9 dl- ig terjedhet, félig felverem 3 ek porcukorral, beleszórom a habfixálót és keményre verem. Hozzáadom a kakaót és az instant kávét, amit előzőleg egy kicsit átfuttatok a darálón, hogy porszerű legyen az állaga.
A hűtőből kivett megtöltött tekercset kb 2 cm-es szeletekre vágom. Egy fóliával kibélelt nagyobb szűrőt szép körbe kibélelek vele. Beleöntöm a tejszínhab felét, befedem babapiskótával majd ráöntöm a maradék tejszínhabot, ismét babapiskóta, vagy ha maradt a kis roládokból, akkor azzal zárom le a habot. Kicsit megnyomkodom, hogy jól álljon össze benne minden. Fólis és ismét be vele a hűtőbe néhány órára.
Tálalás előtt egy tányért helyezek a szűrőre és kiborítom a kész tortát. Leszedem róla a fóliát és rolettivel díszítem.
Mindent felülmúl............

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése