2010. július 7., szerda

Kókuszos csiga

Hálás vagyok Polgárné Katinak, hogy millió teendője és három aranyos kislánya mellett elküldte ennek a szenzációs süteménynek a receptjét! Ki is próbáltuk nyomban Márkkal és hát azóta sem tudunk leállni az evésével. Nem egy színes sütemény, de tényleg fantasztikus. A benne lévő kókuszos habtól hasonlít az íze a kókuszcsókéra. A tésztája meg a szalakálé hatására pehelykönnyű.
Nagyon különleges!
Hozzávalók a tésztához:
- 1 dl tej
- 1 csomag szalalkáli
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg Rama margarin
- 3 tojás sárgája
- 12 dkg porcukor
Hozzávalók a töltelékhez:
- 5 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 30 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:
A langyos tejben feloldom a szalakálit . A margarinnal eldolgozom a lisztet és hozzáadom a cukrot a tojássárgákat és a szalakális tejet. Jól összegyúrom az egészet.
Az 5 tojásfehérhét felverem habbá a cukorral és óvatosan összekeverem a kókuszreszelékkel. Szükséges valóban az 5 tojás habja, mert egyébként kevés lenne a töltelék benne. A 30 dkg kókuszreszelék sem sok egyáltalán.
A tésztát 4 részre osztom és 4 szép téglalapot nyújtok belőle. A tészta vastagsága ne legyen 3-4 mm- nél vastagabb. A tölteléket is 4 részre osztom és megkenem vele szép egyenletesen a téglalapokat. Szorosan feltekerem majd kb 1 cm- es csigákat vágok belőle.
Egy nagyobb tepsit kibélelek margarinnal megkent sütőpapírral. Erre rakom a kis csigákat.
Előmelegített sütőben 180 fokon szépen megsütöm. Amikor rózsaszínű árnyalatot kap imitt- amott, akkor van kész.
Sütés közben a szalakálitól nagyon büdös ammónia szagú, de sütés után semmi nem érződik sem az ízén sem az illatán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése