2010. július 7., szerda

Főtt kukorica

A gyümölcsök mellett a kukorica a legfinomabb nyári csemege. Nem tudom mennyire hízlal, de minden nap szívesen megenném. Hálás vagyok a gyarmatosítóknak, hogy behozták Európába is a csodálatos tengerit vagy törökbúzát! Szegényesebb lenne az étrendünk a kukorica és a kukorica liszt nélkül.
 Hozzávalók:
- kukorica
- só
- víz

Elkészítése:
A külső buroklevelektől megtisztítom a kcsöveket. A belső buroklevelekkel kibélelem az edényt, amiben főzöm. Szép sorba lerakom egymás mellé és fölé. Felöntöm vízzel és forrástól számított kb 20- 25 percig főzöm. Én nem szoktam sóval főzni. Aki igényli, megsózza evés előtt.
Még csak annyit, hogy egy kisebb fedővel lenyomtatom a csöveket, hogy maradjanak a víz alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése