2010. június 8., kedd

Töltött karalábé

A kora nyár illata lengte be a házat, amikor töltött karalábét készített a nagymamám. Zsenge kis karalábékat vásárolt erre a célra, hogy gusztusososan lehessen megtölteni őket. Ügyelt arra, hogy egyik sem legyen fás. Ő sertéshúst használt erre a célra, én meg csirkemellfilét. Különbség van ízben a sertéshús javára, a csirkemell viszont sokkal egészségesebb.
 Hozzávalók:
- karalábék ízlés szerinti mennyiségben
- darált csirkemellfilé
- rizs
- tojás
- hagyma
- olaj
- zöldpetrezselyem
- tejföl
- vegeta
- pirospaprika
- só, bors
- liszt

Elkészítése:
1 db hagymát  megpucolok, apró kockára vágom és olajon megdinsztelem. Leveszem a tűzről és belekeverem a kb fél kiló húst a kb 10 dekányi rizst, a sót, borsot, pirospaprikát és az 1 db tojást nyersen. A karalábékat meghámozom és karalábé fúróval kifúrom a közepét vagy egy kiskanállal.
Közben vizet teszek főni egy nagyobb fazékba. Amikor forr, szórok egy kis vegetát bele és a húsos masszával megtöltött karalábékat belehelyezem töltött felöletükkel felfele. A maradék húsból kis gombocokat formálok, azokat is a fövő vízbe teszem. Továbbá hozzáadom még a a karalábék kifúrt belsejét apróra vágva. Így főzöm kb egy ór hosszat fedő alatt közepes lángon.
Kevés olajon világos rántást készítek. Ezzel sűrítem be a levest. Zöldpetrezselyemmel ízesítem és tejföllel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése