2010. június 20., vasárnap

Paradicsomos zöldbableves

A zöldbabról nem tudok elfogulatlanul beszélni. Csak csodálkozni tudok azon, hogy Márk miért nem szereti. Összeturmixolva hajlandó csak megenni. Gyerekkoromban kedvenc ételem volt.
Hozzávalók:
- 70 dkg sárgahüvelyű zöldbab
- 1 db vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem gyökér
- 1/2 zellergyökér
- 1 kisebb zellerszár
- 1 doboz paradicsompüré
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- liszt
- olaj
- vegeta
- pirospaprika

Elkészítése:
 A bab mindkét végét letöröm és 3-4 cm-s darabkákra vágom vagy tördelem. Jól megmosom. A zöldségeket megpucolom és felkarikázom. Egy fazékba vizet teszek forrni, ebbe dobálom bele a megmosott babot és zöldségeket.
A hagymát apróra vágom és megdinsztelem. Egy ek lisztet szórok bele és késhegy pirospaprikát. Beleöntöm a paradicsompürét és egy kis hideg vízzel elkeverem. Ha megfőttek a zöldségek, beleöntöm a hagymás- paradicsomos rántást, vegetával sózom. Megszórom apróra vágott zöldpetrezselyemmel és lehet is tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése