2010. június 20., vasárnap

Meggyel töltött palacsinta karamellás- csokoládés öntettel.

Nem volt kedvem almát reszelni a palacsintába, így meggyes improvizáció lett belőle. Esssssszméletlen finom!!!!!!!!!!!!!!
Hozzávalók:
- liszt
- tej
- ásványvíz
- tojás
- só
- kefír vagy joghurt
- olaj

- 1 üveg magozott meggy befőtt
- 1 ek liszt
- fahéj
- cukor

- 1 doboz kombinált pudingpor ( csoki, karamell )
- 1/2 l tej

Elkészítése:
A baj az, hogy nem méricskélem a hozzávalókat a palacsintához, hanem szemre dobálok bele mindent. Kb 1/2 kg lisztből, sóból, 3- 4 db tojásból, 1 doboz kefírből, tejből és ásványvízből egy tejszín sűrűségű tésztát keverek. Adok hozzá kb másfél dl olajat is, hogy ne ragadjon oda. Cukor nem kell bele. Az ásványvíztől nagyon könnyű lesz, a kefírtől pedig kellemes az íze.
Pár percig hagyom állni. Egyszerre két serpenyőben sütöm a palacsintákat, hogy gyorsabban haladjak.
Egy kis edényben 1 ek lisztet elkeverek a meggybefőtt levével és 1 csapott mokkáskanál fahéjjal és esetleg 1 kk cukorral. Gyorsan felfőzöm, hogy krémes állagú legyen. Ha kész, belekeverem óvatosan a meggyszemeket is, de akkor már nem főzöm tovább.
A karamellás- csokis pudingot az előírás szerint megfőzöm fél liter tejben.
Ha mindennel elkészültem, akkor a palacsintákat megtöltöm a meggyes töltelékkel, összehajtogatom és lelocsolom a még meleg pudingokkal.
Csillagos 5-öst kaptam a családtól érte:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése