2010. május 16., vasárnap

Zacskóban sült pulykamell

Valami olyant szerettem volna, ami finom, gyorsan kész van és esetleg hidegen is tálalható.
Kiváló megoldás a pulykamell egészben sütve különböző pácokkal, fűszerezésekkel, töltelékekkel. Zacskóban sütöttem, hogy jól átjárják az ízek és finom puha legyen.
Hidegen csodálatosan lehet szeletelni, de melegen sem utolsó.:-)
Hozzávalók:
- 1 nagy pulykamellfilé
- provenci fűszerkeverék
- pulyka sültek fűszerkeverék
- só
- sütőzacskó
- olívaolaj

Elkészítése:
Másfél nappal elkészítése előtt jól bedörzsölöm a húst a fűszerekkel, sóval és olívaolajjal.  Sütés előtt sütőzacskóba teszem és azzal együtt egy jénai tálba. A zacsi tetejére 2- 3 kis lyukat vágok, hogy a gőznek legyen hol távóznia.
Három óra hosszáig sütöm közepes lángon. Saját levet ereszt, ami kellemesen fűszeres, ebből locsolok keveset a felszeletelt húsra.
A köret receptjét az előző bejegyzésembe leírtam pontosan. A saláta a1z mindig improvizáció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése