2010. május 2., vasárnap

Vakondtúrás

Hetek óta könyörög Márk, hogy ilyen tortát készítsek neki. Ma jött el az ideje. Pont öt tojásom maradt meg, így tehát nem lehet semmi kifogásom. A  vakondtúrás torta valójában egy nagyon könnyed édesség. Kevés cukor kell bele és az elkészítése sem okoz különösebb gondot.
Amikor már kész, nehéz ellenállni neki. Amolyan "sohsem elég belőle" érzése támad az embernek és ez, mint tudjuk jó is meg rossz is. Nézzük hát most a jó oldalát!
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 4 ek cukor
- 5 ek finomliszt
- 2-3 ek kakaó ( minőségi )
- 1 dl olaj
- 3/4 cs sütőpor
- 6-9 dl tejszín
- 2- 3 cs habfixáló
- 2 ek porcukor
- 3 db banán
- fél tábla Lindt narancsos étcsoki

Elkészítése:
Az 5 tojás habját felverem, a sárgákat a cukorral kikavarom és lassacskán az olajjal is összeturmixolom. Beleszitálom a lisztet, a sütőport és a kakaót. Óvatosan hozzáadom a fehérjéből vert habot és egy sütőpapírral bélelt kerek edénybe öntöm. Előmelegített sütőbe tolom és sütöm 15- 20 percig közepes hőmérsékleten. Figyelni, hogy meg ne égjen!!
Közben a habtejszínt is felverem félig a cukorral, majd beleteszem a habfixálót és azzal is verem egy kis ideig. A habba belereszelem a Lindt narancsos étcsokit.
Ha kisült a tésztalap, kettőbe vágom és az egyik felére félbe vágott banánokat helyezek párhuzamosan, szorosan egymás mellé. Ráhalmozom a tejszinhabot és megszórom a tészta másik feléből készült morzsával. Illene díszíteni, de se ötletem, se hozzávalóm nem volt itthon. Messziről úgy néz ki valóban, mit a vakontúrás, de ízre.............

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése