2010. május 3., hétfő

Paradicsomos töltött káposzta új káposztából

Itt van a tavasz, új ízek, friss zöldségek. Egész télen át erre vágyik az ember. Ma amikor megláttam a kis új káposztafejeket, rögtön tudtam, hogy töltike lesz belőlük.
A felső képen még nyersen látható, az alsó képen már fogyasztható állapotában.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 dl rizs
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, borsikafű, kapor
- pirospaprika
- 1 l 100% -os paradicsomlé
- tejföl

Elkészítése:
A hagymát megdinsztelem egy kicsit, paprikázom miután leveszem a tűzről és hozzáadom a darálthúst, a rizst, a fűszereket. A káposzta torzsáját kivágom és vegetás vízben főzöm 10-15 percig.
Ha kihült annyira, hogy meg lehet fogni, szépen lefejtem a leveleket róla. Az erősebb ereket kivágom és kis töltelékeket készítek belőle. Egy nagyobb edény aljára szépen lerakom és addig ismétlem, amíg van hozzávaló.
Felöntöm paradicsomlével és vízzel. Szórok egy kis kaprot a tetejére és fedő alatt lassú tüzön készre főzöm.
Tejföllel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése