2010. május 23., vasárnap

Paradicsomos tökfőzelék

Úgy emlékszem, hogy a síma fehér tejfölös tökfőzeléket már feltettem és megígértem, hogy a paradicsomos változatát is közkinccsé teszem alkalomadtán.
Hát elérkezett az a bizonyos alkalom. Friss idei tökből készült és nem tudok betelni vele.
Egyik legnagyobb kedvencem a tökfőzelék. :-)
Sütöttem hozzá pulykakolbászt és zabpehelyből készölt fasírtocskákat.
Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú főzőtök
- 2 kis doboz paradicsompüré
- 1 csokor kapor
- 1 fej hagyma
- só
- 2 ek liszt
- olaj
- pici ecet szükség esetén

Elkészítése:
A tököt meghámozom, eltávolítom a magjait és lereszelem. Egy fej vöröshagymát apróra vágok és megdinsztelem olajon majd hozzáadom a lereszelt tököt. Sózom és fedő alatt saját levében puhára párolom. Nagyon gyorsan elkészül. Közben egy kis olajon rántást készítek, amit paprikázok és paradicsompürével engedem fel. Kicsit cukrozom és ecetezem abban az esetben, ha a paradicsomtól nem elég savanykás.
Az apróra vágott kaprot is a végén adom hozzá.
A zabpelyhes golyók receptjét külön írom le, hogy a vega receptekhez is fel tudjam tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése