2010. május 13., csütörtök

Bundás kalács

Abszolút improvizáció. Pár nappal ezelőtt vettem két kisebb fonottkalácsot. Rendkívül jó íze volt, de sajnos csak az egyik fogyott el frissen. Másnaposan pedig már senkinek sem kellett.
Egyik este kevés volt a kenyér, így a fiúknak csak 2-2 szendvics jutott. Gondolkoztam, hogy mivel lehetne pótolni a vacsorájukat. Eszembe jutott, hogy ott van a szikkadt kalács. Gyorsan összedobtam valami nagyon finomat belőle.
Hozzávalók:
- 1 db szikkadt kalács
- 1- 2 db tojás
- kevés tej
- pici só
- porcukor
- meggylekvár
- olaj a sütéshez

Elkészítése:
A kalácsokat szépen felszeletelem. A tojásokat felverem egy gondolatnyi sóval, egy kis tejjel hígítom.
Beleforgatom a kalácskákat és forró olajban a budáskenyérhez hasonlóan kisütöm.
Papírkendőre szedem, hogy a fölösleges olajat eltávolítsam róla. Megszórom egy kis porcukorral és darabos házi meggylekvárral tálalom.
Desszert helyett is kitűnö.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése