2010. április 4., vasárnap

Zöldborsókrémleves

Csak és kizárólag Márk kap ma zöldborsókrémlevest. Mi most egy hús nélküli zöldséglevest eszünk, mivel nagypéntek van. Márk viszont nem eszi meg a főtt zöldségeket csakis turmixolva.
Most négy személyre írom le a receptjét. A mennyiségeket ízlés szerint lehet módosítani.
Hozzávalók:
- 35 dkg zöldborsó ( friss vagy mirelit )
- 1 szál sárgarépa
- 1 kisebb hagyma
- 2 krumpli
- 3 dl habtejszín
- vegeta
- zöldpetrezselyem

Elkészítése:
A hagymát apróra vágom és dinsztelem egy kicsit. Hozzáadom a zöldborsót, a répát felkarikázva, a feldarabolt krumplit. Felöntöm vízzel , vegetázom majd készre főzöm. Beleteszem a petrezselymet és a habtejszínt majd jól összeturmixolom. Pirítós kenyérrel nagyon finom és tápláló levest kínálok a családnak. Ez esetben Márknak. Ha nagyon sietek, akkor hagymát nem teszek bele. Úgy is remek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése