2010. április 4., vasárnap

Kötözött füstölt főtt sonka Húsvétra

Már jó pár éve kétféle sonkát vásárolunk Húsvétra. Az egyik pulykából van, amit a gyerekek meg én eszünk, a másik meg a Bubié, ami sertésből van. A főtt tojás is nélkülözhetetlen ezen a napon, no meg a retek, paradicsom, uborka. Sajnos most elfelejtettem zöldhagymát venni, pedig az is ide illik. De még mennyire.
Elkészítése:
A sonkát egy nagyobb edényben, amelyben ellepi a víz, főni teszem és kb másfél órán keresztül főzöm fedő alatt. Villát szúrok bele, úgy ellenőrzöm, hogy kész van-e. Ha elkészült leöntöm a vizét és hagyom kihűlni a sonkát. Hidegen szeletelem. Mustárral és majonézes tormával felülmúlhatatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése