2010. április 24., szombat

Kókuszcsók

Ha fánk, akkor kókuszgolyó. Magyarra lefordítva, a fánkhoz pontosan négy tojássárgája szükségeltetik. Értelemszerűen megmarad a tojásoknak a fehérje. Ezekben az ínséges időkben kár és vétek lenne kidobni, Tehát gyorsan ki kell találni valamit a megmentésük érdekében. Így született meg a kókuszgolyó ötlete.
A mai napot Gáboréknál töltöttük barátainkkal, és a barna házicsoki mellé jól jött egy kis fehér kókuszcsók is. A nyerő viszont Franciska kekszes- krémese volt. Pályázok a receptjére!!!
Tartalmas beszélgetések tették felejthetetlenné a mai napot. Az idő is kedvezett nekünk, ragyogó napsütésben volt részünk szinte végig. A gyerekek cicáztak, tanítónéniset játszodtak, főként a lányok.
A fiúk fociztak, fára másztak, bírkóztak. Mindenki megtalálta a neki megfelelő szórakozást.
Köszi Dóri, köszi Gábor!!!!!
Visszatérve a kókuszgolyóhoz, többféle recept alapján szoktam készíteni. Az egyiket megosztom most veletek.
 Hozzávalók:
- 4 tojásnak a fehérje
- 25 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg porcukor
- fél citrom leve
- 1 ek liszt
- csipet só

Elkészítése:
A tojásoknak a fehérjét kemény habbá verem a sóval és a porcukorral. Hozzáadom a kókuszreszeléket és a cirom levét és a 2 kanál lisztet.
Kis golyókat formálok belőle és vajazott sütőpapírra helyezem őket.
Előmelegített sütőben 150 fokon inkább szárítom, mint sütöm kb 40 percig. Nem szívesen írok időt, mert nem szoktam figyelni. Inkább bepillantok néha a sütőbe és ha látom, hogy már kész, akkor kiveszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése