2010. április 4., vasárnap

Almás táska leveles vajas tésztából

Nagypénteken ez volt a második fogás. Már reggel korán azzal nyaggatott a pici fiam, hogy olyan almást süssek neki, amilyent a McDonald's ban lehet kapni. Természetesen olyant én nem tudok és még csak elképzelésem sincs, hogy mitől lehet olyan csábítóan ropogós a teteje. Ha valaki tudja, kérem, írja meg!!!!
Nos, úgy döntöttem, hogy leveles vajas tésztával próbálkozom és tojás helyett mézzel kenem meg a tetejét. Finom is lett, bár egyáltalán nem hasonlít ahhoz, amilyent Márk szeretett volna.
Az ő kívánsága volt az is, hogy lyukas legyen a teteje. Törtem a fejemet, hogy mivel tudnám kilyukasztani. Aztán eszembe jutott a szívószál. Sajnos nem valami zseniális ötlet, de jobbat nem találtam. Kettőt kilyukasztottam, a többit meg bevagdostam. A kívánságot is teljesítettem.
Hozzávalók:
- 2 csomag mirelit leveles vajas tészta
- néhány alma
- fahéj
- cukor
- méz a kenegetéshez
- porcukor a szóráshoz

Elkészítése:
Már leírtam a leveles vajas tészta receptjét korábban annak, aki házilag szeretné elkészíteni . Én most mirelit tésztát használtam, mert volt a mélyhűtőben és nem volt kedvem nagyobb ügyet csinálni belőle.
A tésztát kivettem és szobahőmérsékleten szépen kiolvadt, amíg Márkkal a piacon voltunk.
Lisztes deszkán vékonyra kinyújtottam majd kb 12 x 8 cm-es téglalapokat vágtam belőle. Az egyik felét kilyukasztottam, illetve bevagdostam.
Az almát meghámoztam és apró kockára vágtam. Megtöltöttem a tésztát vele. Szórtam rá egy kis fahéjat meg cukrot és szépen összehajtogattam. Ahhoz, hogy jól összeragadjanak , a tésztát körbe bevizeztem és gyönyörűen összenyomkodtam. Mézzel kentem be a tetejét. Jó ropogós lett tőle, bár nem olyan, mint a McDonald's-ban.
Sütés után, aki kért rá, megszórhatta porcukorral.

2 megjegyzés:

  1. Szia epp ma talaltalak meg es irtad, hatha vki elmondana a mekis receptet...ma ezt adta ki facebook-on az egyik fozos oldal de eszembe jutottal.
    http://hahopihe.cafeblog.hu/2014/04/02/diy-csinald-magad-viii-resz-a-mekis-pite/

    Remelem kozelebb jutottal:) ha megcsinalod...varom a fejlemenyt;)
    Reni

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Reni!
    Nem is tudtam, hogy ezt olajban sütik. Itt van a kutya elásva............
    Szép hétvégét kívánok!!!!!!!!!!!! Ildi

    VálaszTörlés