2010. március 23., kedd

Bécsi palacsinta

Kissé időigényes ,de megéri. Még vendégeknek is elő lehet rukkolni vele. Jól mutat és finom!
Én egy kisebb adag hozzávalóit írom le, amely kb. 4 személynek elegendő. Szükség esetén lehet duplázni.
Hozzávalók 4 személyre a palacsintához:
- 12,5 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 2,5 dl tej (fele lehet ásványvíz)
- 1 ek olaj
- 1 ek rum vagy pár csepp rum eszenc (el is maradhat)
A töltelékhez:
- 5- 10 dkg mazsola
- 2 ek rum (el is maradhat)
- 25 dkg tehéntúró
- 2 ek tejföl
- 3 ek vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Az öntethez:
- 1 tojás
- 3 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 dl tejszín

Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókból és némi ásványvízből tejszín sűrűségű tésztát keverek. Fél óráig pihentetem, majd szépen kisütöm őket.
A töltelékhez a mazsolát forró vízben megáztatom, majd leszűröm. A tojások fehérjét külön felverem, a sárgáját a többi hozzávalóval jól elkeverem, majd óvatosan beleforgatom a habot is, és megtöltöm vele a palacsintákat. A tekercseket középen elvágom és vágott felével felfele elhelyezem egy tepsiben szépen sorba.
Az öntethez simára keverem a tojásokat a cukorral a tejjel és a vaníliával, amit a palacsintarakottas tetejére locsolok.
180 fokos  sütőben 30- 45 perc alatt aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése