2010. március 23., kedd

Túrós palacsinta

Kissé időigényes ,de megéri. Még vendégeknek is elő lehet rukkolni vele. Jól mutat és finom!
Hozzávalók 4 személyre a palacsintához:
- 12,5 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 2,5 dl tej
- 1 ek olaj
- 1 ek rum vagy pár csepp rum eszenc
A töltelékhez:
- 5 dkg mazsola
- 2 ek rum
- 25 dkg tehéntúró
- 3 ek vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Az öntethez:
- 1 tojás
- 3 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 dl tej

Elkészítése:
A hozzávalókból és némi ásványvízből tejszín sűrűségű tésztát keverek. Fél óráig pihentetem, majd szépen kisütöm.
A töltelékhez a mazsolát forró vízben megáztatom, majd leszűröm. A többi hozzávalóval jól elkeverem és megtöltöm vele a palacsintákat. Középen elvágom és vágott felével felfele elhelyezem egy tepsiben szépen sorba.
Az öntethez símára keverem a tojásokat a cukorral a tejjel és a vaníliával, amit a palacsintarakottas tetejére locsolok.
Forró sütőben aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése