2010. március 10., szerda

Sárgaborsófőzelék

Véééégre ismét itt vagyok. Az a helyzet, hogy mostanában elég sok olyan ételt főztem, ami ismétlés és már föltettem a receptjét. Nem látom értelmét megismételni ugyanazt a receptet.
Úgy rémlik, hogy a sárgaborsófőzelék még nem szerepel. Nagyon jó téli eledel és nagyon egészséges. Magas a B vitamin tartalma, szenzációs fehérje forrás, csökkenti a koleszterinszintet, stabilizálja a vércukorszintet és isoflavone tartalma miatt rákmegelőző hatása isvan. A lényegről nem is beszélve: nagyon finom!!!!! Főleg pirított hagymakarikákkal.
Hozzávalók:
- 1 csomag sárgaborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- só, vegeta, pirospaprika
- hagyma
- virsli

Elkészítése:
A sárgaborsót szűrőben alaposan átmosom majd egy éjszakán keresztül áztatom. Másnap leöntöm az áztató vizet róla, ismét átmosom és odateszem főni. Nagyon kell figyelni, mert fedő alatt gyorsan habosodik és pillanatok alatt kifut az edényből. Ugyanakkor könnyen odaég. Ennek ellenére hamar elkészül, ha kellő ideig áztatom. Közben készítek egy fokhagymás rántást paprikásan. Felöntöm vízzel és, amikor megfőtt a sárgaborsó, hozzáadom a rántást, vegetázom és főzöm még egy- két percig együtt is.
Külön edényben forró olajba hagymakarikákat dinsztelek. Sózom és paprikázom.
Most sült virslivel és pirított hagymakarikákkal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése