2010. március 29., hétfő

Prézlis tészta

Tudom, hogy teljesen fölösleges leírnom a receptjét, mert még egy óvodás is könnyen kirázza a kisujjából. Ötletnek viszont nagyon jó. Sokszor járok úgy, hogy nem tudom mit főzzek. Nehezebb kitalálni, mint elkészíteni. Íme az ötlet, ami mellesleg nagyon finom.
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta ( ez min. 6 személynek való adag )
- 25 dkg zsemlemorzsa
- olaj, só
- házi sárgabarack dzsem

Elkészítése:
A tésztát sós, kicsit olajos vízben kifőzöm, leszűröm. Fontos a só, egyébként nagyon víz ízű lenne.
A prézlit kevés olajon megpirítom, mint a szilvásgombócnak.
Egy réteg tészta, egy réteg prézli és egy kevés lekvár. Ennyi az egész. Nagyon finom és gyorsan elkészül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése