Hazudnék, ha azt mondanám, hogy azért készítek olaszos tésztákat, mert szeretem Toszkánát vagy Olaszországot. Egyszerűen csak finomak és gyorsan elkészíthetők és számomra ez nem egy utolsó szempont.
Hozzávalók:
- 50 dkg orsótészta
- 70 dkg csirkemellfilé
- 1 db cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 csomag Bertolli Originale tésztaszósz
- só, bors
- sajt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzöm és leszűröm. Amíg fő a húst kis véllony csíkokra vágom és olíva olajon fehéredésig pirítom. Természetesen sósom és elég erőteljesen borsózom előtte.
Ha megpirult, hozzáadok egy apró kockára vágott cukkinit és egy szintén felaprózott kaliforniai paprikát. A hússal együtt sütöm még egy keveset majd a leszürt tésztához adom.
Jól összekeverem. Tálaláskor sajttal szórom meg a tetejét. A sajátomat füstölt sajttal, a többiekét Trappistával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése