2010. március 5., péntek

Olaszos tészta

Az olasz tészták Toszkána csodálatos napsütötte tájait jutattaják eszembe. Kevés olyan hely van a földön, mint az. Valami megfoghatatlan időtlenség, melegség, nyugalom érzése tölti be az ember lelkét.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy azért készítek olaszos tésztákat, mert szeretem Toszkánát vagy Olaszországot. Egyszerűen csak finomak és gyorsan elkészíthetők és számomra ez nem egy utolsó szempont.
 
Hozzávalók:
- 50 dkg orsótészta
- 70 dkg csirkemellfilé
- 1 db cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 csomag Bertolli Originale tésztaszósz
- só, bors
- sajt

Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzöm és leszűröm. Amíg fő a húst kis véllony csíkokra vágom és olíva olajon fehéredésig pirítom. Természetesen sósom és elég erőteljesen borsózom előtte.
Ha megpirult, hozzáadok egy apró kockára vágott cukkinit és egy szintén felaprózott kaliforniai paprikát. A hússal együtt sütöm még egy keveset majd a leszürt tésztához adom.
Jól összekeverem. Tálaláskor sajttal szórom meg a tetejét. A sajátomat füstölt sajttal, a többiekét Trappistával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése