2010. március 5., péntek

Duna hullámai szelet

Tipikusan nyári sütemény. Lefagyasztva csodálatosan lehet vágni és a nyári kánikulában hüsítően hat, mint egy nagyon finom fagyi.
Mi az oka annak, hogy én mégis most készítettem el? Hát nagyon egyszerű: nem gyöztem már várni.
 
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- meggybefőtt
- 2 ek kakaó

- 25 dkg Rama margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 púpos ek liszt
- 4 ek cukor
- 1/2 l tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 4 dl tej

- 15 dkg ét tortabevonó
- 3-4 ek víz
- 8-10 dkg vaj

Elkészítése:
A 6 tojásból síma piskótát készítek. Felét a tepsibe lejtősen beleöntöm, a maradékba belekeverem a kakaót és ezt a másik felébe szintén lejtősen öntöm bele. Meggybefőttet szórok rá és úgy sütöm meg.
A krémhez a 25 dkg margarint kikavarom a 20 dkg porcukorral. 
A 4 ek lisztet a 4 ek cukorral és a 1/2 l tejjel megfőzöm.
Egy csomag pudingport 2 kanál cukorral 4 dl tejben megfőzök.
Ha minden kihült összeturmixolom. és a piskótára öntöm.
A 15 dkg tortabevonót 3- 4 ek vízzel lassú tűzön felolvasztom, 8- 10 dkg vajat még melegen belekeverek. Picit hagyom hűlni majd felkenem a krémre.
Én mélyhűtőbe teszem mielőtt szeletelem. Úgy gyönyörűen lehet vágni.
Nagy tepsihez 8 tojásból készítek piskótát és két csomag pudingport főzök meg 8 dl tejben.

-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése