2010. március 31., szerda

Lucskos káposzta

Ezt az ősrégi receptet még a nagymamámtól tanultam. Most is előttem van, hogy milyen jóízűen ette. Nagyon szerette, főleg új káposztából. Finom is!!!
Gyerekkoromban , mint minden hozzám hasonló normális gyereknek, nekem sem tartozott a kedvenc ételeim közé. Most pedig egyike azoknak. Ennek ellenére ritkán főzök, mert Márk nem szereti az ellágyult káposztát a levesben. Hát ez van, majd csak megnő egyszer ő is.

Hozzávalók:
- 1 nagyobbacska fej káposzta
- 1,5 l 100%- os paradicsomlé
- 80 dkg csirkemellfilé ( lehet sertés oldalas is, aki szereti )
- 1 csokor kapor
- néhány szál csombor ( borsikafű )

- só, bors, ecet
- 1 kis doboz tejföl
- olaj a rántáshoz

Elkészítése:
A káposztát és a húst szépen felkockázom és odateszem főni egy kis vegetás vízben.Beleteszek néhány szál csombort egy kis cérnával összekötve, hogy a végén könnyen el tudjam távolítani a levesből.
Amíg fő készítek egy rántást, amit paradicsomlével hígítok. Amikor a hús és a káposzta megpuhult, hozzáadom a leveshez és beleszórom az apróra vágott kaprot. 1-2 percig főzöm együtt is. A legvégén kis ecettel savanyítom. Tejföllel tálalom.
Nagyon jó kis egytálétel. Könnyű desszerttel elnyomtatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése