2010. február 22., hétfő

Pizza

Naaaagy kedvenc a pizza minálunk. Mondjuk, gazdagabb, ízletesebb, no meg klasszisokkal olcsóbb, mint a bolti. Ekkora családban, mint a miénk ez sem egy utolsó szempont.
Fiaim barátait , is le tudom venni a lábukról egy- egy szelet finom meleg pizzával. Nagyon szeretnek hozzánk járni, mert itt mindig van valami finomság, valami igazán gyerekszájnak való eledel. Én meg odavagyok, ha látom, hogy ízlik nekik és örülni tudnak. Aztán egy csésze finom citromos tea mellett megnyílik mindenkinek a szíve és jókat tudunk beszélgetni. Állítom erre nagyobb szükség van a mai világban, mint a pizzára.
















Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dl langyos víz
- 1 csomag szárított élesztő
- 4 ek. olaj
- 1 púpos tk só

- 1 fej hagyma
- 4 ek olíva olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré
- fél tubus pizzaszósz
- kevés ketchup
- pizza fűszerkeverék (el is maradhat, mert a pizza szósz adja az ízét)
- körömnyi babérlevél
- 1 doboz csemegekukorica konzerv
- 1 doboz szeletelt gomba konzerv
- 20-25 dkg Delco pulykamell sonka
- 30 dkg mozarella sajt vagy trappista

Elkészítése:
A lisztet az olíva olajjal, vízzel, sóval és élesztővel jól összedolgozom. Hagyom 40 percig kelni. Közben egy fej hagymát megdinsztelek, hozzáadom a paradicsompürét a fűszereket, babérlevelet és összefőzöm egy kis vízzel. Ha kész belekeverem a pizzaszószt, a ketchupot.
A tésztát kézzel kihúzogatom és kitapétázok vele egy nagyobbacska tepsit. Rákenem a szószt,majd rádobálom a sonkát. Egyik felére kukoricát szórok, a másik felére gombát. Reszelt mozarellával borítom be és meleg sütőbe helyezem. Nem szoktam nézni az időt, illatra és ránézésre döntöm el, hogy megsült-e már.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése