2010. február 7., vasárnap

Málnás Rigó Jancsi

Úgy sikerült, hogy a tegnapi Rigó Jancsiból többet készítettem, így lett még egy adag belőle egy kerek jénaiban.
Nem akartam, hogy két napig Rigó Jancsin éljünk, ezért kitaláltam, hogy egy zacskónyi málnát cukorral felfőzök, de nagyon rövid ideig és miután kihül ráöntöm a kész sütire. Így is lett . El nem tudjátok képzeléni, micsoda ízhatás született belőle. A baj csak az, hogy nincs neve az improvizációmnak.
Talán Málnás Rigó Jancsi???? Jajjjj, szegény Rigó Jancsi forog a sírjában......
 
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 3 ek minőségi kakaó
- 5 ek liszt
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 8 dl habtejszín
- 2 ek porcukor
- 2 kis tasak habfixáló
- 3 ek kakaó
Mázhoz:
- 3 ek víz
- 5 ek porcukorcukor
- 3 ek kakaó
Sziruphoz:
- 1/2 l víz
- 8 ek cukor
- rum vagy rum aroma
Málnaöntethez:
- 1/2 kg málna
- 8- 10 ek cukor

Elkészítése:
Minden mennyiségnek a felét vegyétek, mert ez egy kisenn jénai tál.
A tojásokból és a többi hozzávalókből síma kakaós piskotát készítek. Kikent tepsibe öntöm a masszát és előmelegített sütőben készresütöm.
Közben a vízből, cukorból szirupot főzök. Rummal ízesítem. Ha kész a piskóta, meglocsolom bőven a sziruppal. 
Felverem félig a porcukorral a habtejszínt, beleszórom a habfixálót és addig verem tovább, amíg jó kemény hab lesz belőle. 
Beleszitálom a kakaót, óvatosan összekeverem és rásimítom a már kihűlt tésztára.
Tetejét csokimázzal vonom be, majd a cukorból és málnából főzött öntettel gazdagítom ( miután kihűl ).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése