2010. február 7., vasárnap

Finomfőzelék töltött csirkemellfilé tekerccsel

Íme a mai ebédünk második fogása! Nagyon fincsi volt! De nem mindenkinek. Márknak sült krumpli kellett és síma rántott hús, amit természetesen ketchuppal evett. Nem tudom, mi a jó benne?

Hozzávalók:
- egy zacskónyi mexikói zöldségkeverék ( zöldborsó, répa, kukorica, fehérrépa )
- egy zacskónyi habtejszín vagy egy kis doboz tejföl 20 %- os
- 2 ek liszt
- 6 dkg vaj
- petrezselyem
- pici olaj
A húshoz:
- csirkemellfilé vékony szeletekre vágva
- sonkaszeletek
- sajtlapocskák
- jégsaláta
- kaliforniai paprika
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- magyaros fűszerkeverék

Elkészítése:
A zöldséget megfőzöm vegetás vízben. A vajból és lisztből világos rántást készítek, amit a habtejszínnel öntök fel meg némi vízzel. Hozzáadoma főtt zöldséghez, megszórom vágott petrezsemmel. Két percig főzöm még és kész is.
A hússzeleteket magyaros fűszerkeverékkel sózom. Sajtot, sonkát, jégsalátát helyezek rá és a közepére egy csik kaliforniai paprikát. Feltekerem gyönyörűen és lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártom, majd forró bő olajban kisütöm. Ha kész, szalvétára szedem, hogy jól lecsöpögjön az olaj róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése