2010. február 13., szombat

Krumplifőzelék

Ez a recept is nagymamámtól van. Gyerekkoromban az egyetlen főzelék volt, amit szívesen megettem és azt tapasztaltam, hogy a gyerekeim is sokkal szívesebben megették, mint a többi főzelékeket.
A feltét az mindig változó. Lehet sült kolbász, fasírt, sült virsli és még sokminden, ami csak eszembe jut.
 
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli (10-12 db )
- 4 szép nagy babérlevél
- Vegeta
- 1 doboz tejföl
- 1 ek ecet
- késhegynyi pirospaprika
- liszt
- olaj
- kolbász

Elkészítése:
A krumplit meghámozom és karikára vágom majd megfőzöm vegetás, babérleveles vízben. Világos színű rántást készítek, amibe egy kevés pirospaprikát is szórok. Besűrítem vele a már készre főtt krumplit. Ecettel és tejföllel ízesítem. Kolbászt, virslit vagy fasírtot sütök hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése