2010. február 10., szerda

Kekszes almás

Almások közül ez a kedvencem. Nem mondanám, hogy ez a leggyorsabb almás receptem, de nem vész. Ráadásul sütni sem kell.
 
 
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 8 dl + 8 ek víz
- 20dkg cukor
- 3 csomag főzni való vanília ízű pudingpor
- 50 dkg szögletes formájú háztartási keksz
- 4 ek kakaópor
- 4 ek cukor
- 5 dkg vaj

Elkészítése:
A hámozott almát lereszelem és egy edényben 5 dl vízzel meg a 20 dkg cukorral felfőzöm. A pudingport 4 dl vízzel kikeverem és az almához öntöm. Addig főzöm, kevergetem ameddig krémes lesz az állaga. Egy kisebb tepsi aljára sorbarakom a kekszet., ráöntöm az almás pudingot, majd szépen befedem keksszel. A tetejére csokimázt főzök a 8 ek. vízből, kakaóból, 4 ek cukorból . A tűzről levéve hozzákeverem a vajat vagy margarint és a kekszek tetejére kenem.
Ha este elkészítem, érdemes reggelig várni a szeleteléssel, hogy a keksz egy kicsit puhuljon meg és a krém is szilárduljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése