2010. február 10., szerda

Bolognai spagetti

Hát bevallom őszintén, hogy én kicsit bolognainak kicsit milánóinak készítem. Nálam mindig az a lényeg, hogy elnyerje mindenki tetszését. Sohasem ragaszkodom a kőbe vésett recepthez. Ez is egy olyan étel, amit kivétel nélkül mindenki egyformán szeret a családból. Nem mindig van ez így.
Kétféleképpen szoktam készíteni. Ha sietek, akkor a Knorrnak a Milánói makaróni alapját és a Bolognai spagetti alapját veszem . Ezzel ízesítem a  darált húst. A többi ugyanúgy készül.
A másik variációt leírom.
 
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 60 dkg darált csirkemellfilé
- 4 ek olaj
- só, bors
- paradicsom
- vöröshagyma
- fokhagyma
- petrezselyemlevél
- pirospaprika, bazsalikom, oregáno, rozmaring, kakukkfű, koriander, szegfűszeg
- 25 dkg sajt

Elkészítése:
A spagettit bő vízben megfőzöm, leszűröm.
Az olajon az apróra vágott hagymát megpirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a darált húst. Sózom, borsózom és fehéredésig sütöm állandó kavargatás mellett. Ha kész beleöntöm az összeturmixolt paradicsomot és minden fűszerből teszek bele tényleg csak egy keveset. Összefőzöm az egészet és máris rá lehet szedni a kifőtt spagettire. Reszelt sajttal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése